Historie

Historie

Ole Bardahl begon in 1939 de Bardahl Manufacturing Company in Seattle, Washington USA. Hij deed een unieke ontdekking, een ontdekking die de grenzen van de smerende werking van een olie aanzienlijk verlengde. Hij kwam tot de conclusie dat de moleculaire structuur van motoroliën door middel van een olietoevoeging zodanig kon worden gewijzigd, dat de olie zich beter aan de bewegende delen van de motor kon hechten.

Dit is het begin van Bardahl additieven. Bardahl oliën, additieven en brandstofadditieven beschikken nog steeds als enige over de unieke ‘Polar Attraction Formula'. Deze formule zorgt voor de hechting aan metalen oppervlakken. Dit had tot gevolg dat een verbrandingsmotor doelmatiger kon werken met minder slijtage, wrijving en onderhoud. De smeerfilm werd bovendien in staat gesteld hogere temperaturen en drukken te verdragen.

De producten die Bardahl op basis van dit principe ontwikkelde werden een wereldwijd succes in de vele takken van de wedstrijdsport. Op deze manier wilde, en wil, Bardahl nog steeds dat de gebruikers van Bardahl kunnen vertrouwen op de beste smeermiddelen.


Wereldwijd

Bardahl heeft 75 jaar ervaring in de ontwikkeling van olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen, smeermiddelen, en onderhoudsproducten voor gemotoriseerde voertuigen en industrie. In de loop van de jaren, verhoogde Bardahl zijn wereldwijde aanwezigheid en is nu in meer dan 100 landen verkrijgbaar, over de hele wereld.

Het doel van het bedrijf toen en nu nog steeds, is om smeermiddelen van de beste kwaliteit te ontwikkelen, beter dan tot op dat moment verkrijgbaar. Dit resulteerde uiteindelijk in de fabricage van vele olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen voor benzine, gas, diesel en propaan aangedreven voertuigen en machines.


Producten testen

Naast uitgebreid laboratoriumonderzoek vindt Bardahl de wedstrijdsport de allerbeste test voor haar producten. De olie, olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen worden daar onder de meest extreme condities getest.

Powerboat-racing, Formule-1, INDY-cars en Cart-racing, NASCAR, Motorraces, Rally’s zoals motorcross en Dakar: Bardahl is de competitie aangegaan in al deze takken van sport en doet dat nog steeds. Bardahl olie, olietoevoegingen en brandstoftoevoegingen zijn speciaal ontwikkeld om onder de moeilijkste omstandigheden te blijven functioneren. De onderdelen blijven continu gesmeerd daar waar andere toevoegingen dit allang niet meer doen. Daarom zal Bardahl, over de hele wereld, en altijd weer terug te vinden zijn op circuits, in rally’s, bij rallysprints en in de motorcross. Eenvoudig omdat de praktijk de beste test en bewijs is.